مزایا و معایب کود ارگانیک در کشاورزی نوین
پنجشنبه 18 بهمن 1397
|
6463
کود های ارگانیک
به کود هایی که به صورت شیمیایی تولید نشده و عوامل طبیعی باعث به وجود آمدن آن ها می شوند، کود های ارگانیک گفته می شود. کود های طبیعی از جمله کود هایی هستند که به دلیل خاصیت های فراوان استفاده های بسیاری در کشاورزی و موارد مختلف یافته اند.
کود های ارگانیک یا آلی طبیعی بوده و متشکل از، مواد آلی بر پایه کربن است که از مواد زنده و یا غیر زنده بدست آمده است که شامل: فضولات حیوانی، پسماندهای گیاهی و دیگر فرآورده های متعدد ارگانیسم های زنده موجود در طبیعت میشود.
یکی از موارد استفاده از این کود ها را می توان به استفاده از مدفوع مرغ به عنوان یک کود طبیعی عالی برای رشد انواع سبزیجات مانند خیار اشاره نمود.
در واقع این کود ها برعکس کود های شیمیایی منبع طبیعی داشته و به صورت کاملاً طبیعی تولید می شوند و انسان ها هیچ دخالتی در مراحل تولید این کود ها ندارند.
مزایای کود های ارگانیک
استفاد از این نوع از کود ها می تواند مزایای بسیار زیادی برای زمین داشته باشد. از جمله مزایای کود های ارگانیک می توان به موارد زیر اشاره نمود.اگر از کود های ارگانیک در زمین های کشاورزی استفاده نماییم می توانیم مشاهده نماییم که این کود ها علاوه بر تغذیه گیاه باعث تغذیه زمین و خاک آن نیز می شود. این به آن معناست که کود های ارگانیک می تواند عاملی برای افزایش کیفیت خاک زمین های مختلف نیز باشد.
این کود ها تمامی 12 عنصر مختلف برای رشد گیاه در داخل خاک را در اختیار گیاه می گذارند تا بتواند در شرایط مختلف رشد بسیار خوبی داشته باشد.
زمانی که از این کود ها برای خاک استفاده می شود به دلیل آزاد سازی مواد معدنی توسط این کود ها، گیاه مورد نظر برای رشد می تواند بهتر مواد آلی و معدنی مختلف در اطراف خود را جذب نماید.
استفاد از این کود ها موجب افزایش فعالیت و تبادل کاتیونی و همچنین تثبیت فوق العاده عناصر مثبت در خاک می شود.
از دیگر مزایای کود های ارگانیک می توان به عدم سمی بود این کود ها برای گیاهان مختلف اشاره نمود. این کود ها باعث جلوگیری از بروز بیماری های مختلف برای گیاه می شوند.
یکی از مزایای کود های ارگانیک که باعث شده است تا این کود ها مورد استقبال عموم مردم قرار بگیرند این است که این کود ها برخلاف کود های شیمیایی باعث شوری خاک نمی شوند.
معایب کود های ارگانیک
علاوه بر مزایایی که این کود ها برای زمین های کشاورزی و در جهت رشد گیاهان مختلف دارند می توان به معایب این کود ها نیز اشاره نمود.
از جمله معایب کود های ارگانیک را می توان در زمانی مشاهده نمود که از این کود ها به صورت بسیار زیاد و در حجم بالا استفاده شود. این مورد باعث می شود تا ازت خاک کاهش یافته و باعث کاهش کیفیت محصولات شود.در واقع در این روش به اصطلاح گفته می شود که استفاده بیش از حد کود باعث سوخته شدن گیاه شده است.
یکی دیگر از معایب کود های ارگانیک نسبت به کود های شیمیایی سرعت اثرگذاری پایین تر این کود ها بر روی زمین و گیاه مورد نظر برای رشد گیاه می باشد.
مقالات مرتبط
2791
18 آبان 1400
بررسي عملكرد محرك هاي رشد گياهي و جلبكهاي دريايي بر افزايش باردهي صيفي جات و ميوه ها
- نظرات کاربران
- ارسال نظر
اولین نظر را شما ثبت نمایید